25. joulukuuta 2013

JOULU 2013

OIKEIN MUKAVAA JA RAUHALLISTA JOULUN JATKOA!

Kaikki adventtipyhät olivat ja menivät hurahtamalla, kuten myös viikot niiden väleissä ;) Ja nyt olemme jo joulupäivän illassa
Joululahjoja tein jonkin verran, vaikka tavoitteesta jäinkin muutaman yllätys-momentin takia, mutta jälleen kerran unohdin kuvata ne! Villasukkia neuloin viisi paria ja virkkasin pannunalusia trikookuteesta sekä muutama lasinalunen tuli tehtyä ohuesta virkkauslangasta...

Myös itselleni neuloin pontson, mutta eipä siitäkään ole kuvaa. Taitaa ollakin parempi, että kuvaan sen sitten vasta, kun on vähän edes päivänvaloa. Tumma liila ei ole helppo kuvattava sähkövalossa. Meillä ei päivänkajoa juuri ole viime aikoina löytynyt, sillä lumesta ei ole tietoakaan ja vettä sataa lähes joka päivä, siis todellinen kaamos vallitsee täällä länsi- rannikolla. Jouluaatonkin satoi vettä oikein kunnolla lähes koko päivän, oma tunnelmansa siitäkin löytyy... Mutta onneksi sisällä on kynttilöitä, kuusi ja pitävä katto ;)

Marraskuussa tein 50 v- lahjaksi tällaisen huivin

Kokoa tälle tuli noin 185 x 55 cm. Lanka oli tosi ohutta merinovillaa, puikot nro 3 eli jonkin verran oli puikotettavaa.

Nyt joulukuun alussa tein nämä Novitalle
Lankana 7veikka ja ihan perusmallia.

Meillä oli kyläilemässä muutama käsityö-ystäväni marraskuun lopulla ja sain aivan ihania tuliaisia, vai mitä?
Tuo sininen virkattu "kassi" on käsivarteen laitettava lankakerän pussukka, ettei kerä lieru pitkin lattioita kun neulon tai virkkaan. Siihen on jopa virkattu minun nimi :) Tuo roosa-lanka on jo kerällä ja siitä syntyy sukat minulle itselle.

Joululahjoja taidan kuvata, kunhan valo vähän lisääntyy ja se on jo ihan realistinen toive, sillä olemme kääntyneet kohti valoa!!! Melkoista haastetta osa saamistani lahjoista tuo, sillä sain ekan kosketusnäyttö kännyn itselleni ja sykemittarin eli niiden opettelua on luvassa, huh! En ole mikään tekniikan ihmelapsi... eli lapset ovat kovilla, kun joutuvat minua opettamaan...

Noin viikkoa ennen joulua oli komea täysikuu ja silloin kävin aamulla pikaisella kuvaus sessiolla tuossa pellon reunassa, kaunista!
Silloin oli pieni kuura maassa, mutta se on enää vain muisto...

Tunnin kuluttua lähden joulupäivän yömessuun kirkkoomme, olin kyllä jo aamullakin joulukirkossa, mutta nuo ovat niin erilaisia kirkonmenoja, että sopivat kyllä samaankin päivään. Nyt illalla on paikalla myös nuorten bändi, eli musiikki on vähän erilaista kuin aamulla. Huomenna tulee vieraita jouluaterialle eli hyvin perinteisissä merkeissä tämä joulu menee. Ja perjantaina työt kutsuvat osaksi päivää... Ja käsityöt jatkuvat, uusia suunnitelmia on vaikka kuinka ;)

Nautinnollista joulun jatkoa sekä mukavaa loppu vuotta!!!






Ei kommentteja: