8. kesäkuuta 2013

Juhlaa...

Kesäkuu alkoi juhlatunnelmissa. Ensimmäisenä päivänä alkoi kesäloma koululaisilla sekä vietimme Yo- juhlaa. Tytöistä vanhin valmistui ylioppilaaksi ja kolmen vuoden puurtaminen jäi muistojen joukkoon. Sankari ompeli itse mekkonsa, minua tarvittiin lähinnä neuvonantajaksi. Tässä on lopputulos:
 Hän suunnitteli itse mekon mallin. Kangas on silkkiä. Illan juhlintaan hän ompeli vielä toisenkin mekon, musta- valko- raidallisen. Oli mukava päivä, lapsen onnea on niin ihana jakaa :) Nyt sitten jännitämme opiskelupaikan saamista. Pääsykokeet olivat torstaina ja perjantaina Vierumäellä ja toivottavasti koulun ovi aukeaa hänelle syksyllä!

 Tässä on kuva yhdestä hänen saamasta ruususta, nykyaikana kaikki on mahdollista... sydän kasvaa ruusun sisällä...

Sain myös oman neuleeni valmiiksi juhliksi (valmistui jo viikkoa ennen!), kuvan väri ei kyllä ole todellinen. Tämä neule on voimakkaan pertoolin värinen oikeasti. Lankana Bommix Bamboo eli aivan ihanan tuntuinen iholla. Alla minulla oli musta kotelomekko. Ja muuten torstaina aloitin sitten jo uuden isomman neuletyön, pitsiliivin ja tässä välissä neuloin kolme tiskikukkaa.

Kulunut viikko on ollut melkoista haipakkaa. Maanantaina kävin Hesassa kokouksessa, tiistaina ja keskiviikkona oli töitä ja tämän kodin juhlien jälkeistä raivaamista. Torstaina aamuyöllä lähdin viemään neitiä pääsykokeisiin Vierumäelle ja iltapäivällä ajelin takaisin yksin, kun hän pääsi jatkoon toiseksi päiväksi. Ajomatkaa tuli yhteensä 598 km. Perjantaina oli töitä sekä illalla kävin onnittelemassa 85 v täyttänyttä pirteää ja iloista rouvaa.

Tänään, lauantaina, vietin aamupäivän Knit in Public- päivän merkeissä neuletapaamisessa. Meitä oli 18 käsitöiden tekijää Eetunaukiolla Porissa kävelykadulla. Ilma oli tavattoman upea ja oli kyllä super mukava tapaaminen!

Kolmella pienemmällä lapsella on nyt siis kesäloma, mutta emme ole tehneet mitään ihmeempiä lomasuunnitelmia vielä. Pakollista ohjelmaa on kesällä muutamia päiviä sekä tietenkin töitäkin pitää tehdä, mutta pyrin pitämään myös vapaata. Varsinaista lomaahan minulla ei ole, siitä pitävät huolen opiskelu ja yrittäjänä toimiminen, mutta kyllä vapaata aion pitää, jotta voin olla lasten kanssa. Syksyllä sitten voi tehdä töitä enemmän, kun lapset palaavat kouluihin. Ja käsitöitä aion kyllä tehdä koko kesän, aina kun on mahdollista ;)

Aivan ihanaa kesän jatkoa kaikille, olette sitten työssä tai vapaalla! Nautitaan valosta ja lämmöstä!

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei vaan ja onnea näin jälkikäteen äidillekin, tyttären saavutuksesta :)
Ihanan jakun olet tehnyt. Näyttää hyvinlaskeutuvalta tuo lanka.

Kivaa kesänjatkoa ♥

Auli kirjoitti...

Onpa sinulla taitava tytär kun noin hinon mekon ompeli ja toisenkin vielä. Toivottavasti pääsykokeet menivät niin hyvin, että tärppää!

Mari kirjoitti...

Onnittelut ylioppilaalle!
Kivoja kesäpäiviä sinulle :)