26. joulukuuta 2012

Kuulumisia ja joulua

Tauosta tuli aiottua pidempi... Elämä on ollut tämän loppuvuoden niin täysinäistä, etten kerta kaikkiaan ole ehtinyt tähän opetteluun paneutua. Eli jälleen pitää aloittaa kuin alusta :)

Ennen joulua tein käsitöitä runsaasti, muiden töiden ohella, mutta kuinka ollakkan, unohdin kuvata niistä suuren osan. Mutta tässä edes muutama makupala:
Näitä vauvojen tonttulakkeja ja kauluksia ompelin muutamat.


Sydämiä tietenkin tuli tehtyä :)

Ja vauvoille neuloin sukkia ja lapasia. Myös isompia sukkia neuloin monta paria, mutta kaikki kuvaamatta...

Nämä lumihiutaleet virkkasin ja sen jälkeen kovetin ne, näitä tein huomattavasti enemmän kuin nämä kuvatut...

Itsenäisyyspäivän aattona järjestin joululahjavalvojaiset kotonani muutamalle ystävälle. Olen aikaisemmin vuosia sitten sekä käynyt kutsuttuna että järjestänyt itse tällaisia iltoja ja ne olivat aina niin mukavia. Nyt vuosien tauon jälkeen päätin, että tämä perinne pitää elvyttää! Eli jalo tarkoitukseni on uusia tämä tempaus ensi vuonnakin, ja lämpimästi suosittelen sitä muillekin!

Tässä on aivan ihania lahjoja, joita sain sinä iltana ja muuten kuvasta puuttuu lisäksi ihana tiskirätti sekä pieni minikirja ystävyydestä, jossa on aivan ihania ajatuksia!

                                 Tässä lähikuva Marilta saamastani tavattoman suloisesta bambista

Joulun alusaika lensi siivillä, viimeisellä viikolla olin kolmessa eri joulujuhlassa kaiken muun ohella. Yksien (kaksi paria kokoa 45 ja 46) tilausvillasukkien kanssa meinasi tulla kiire, ja sen ansiosta jouluvalmistelut kotona jäivät vähäsen viime tinkaan. Aattona kuitenkin oli kaikki kunnossa, koti jouluasussa ja ruoat tehtynä. Lapset kiitettävästi osallistuivat siivoukseen ja se oli iso helpotus! Aattona joulurauhan julistuksen aikana söimme riisipuuron ja klo 15 saimme joulupukin kylään. Siinä laukesi pienimmän pitkä odotus ja jännitys ;) Kilttejä väki oli ollut ja pukki oli hyvin anteliaalla tuulella. Klo 17.30 söimme jouluaterian ja sitten olikin loppu iltaa rentoa oleilua ja lahjojen tutkiskelua. 

Joulupäivä ja tämä Tapaninpäivä onkin sitten kulunut täällä kotosalla rennoissa merkeissä. Ja se on ollut nautinto! Koko kulunut syksy on ollut niin kiireistä ja täysinäistä, että nyt on ollut niin ihanaa hengähtää kunnolla. Joulupäivän iltana olin kolmen muksun kanssa kirkossa Yömessussa klo 23 ja siellä oli aivan ihanaa, siellä todella sielu lepäsi :)

Runsas viikko vielä on lapsilla lomaa ja minullakin osittain, sitten taasen arki palaa. Ensi vuosi tuo minulle runsaasti muutoksia tullessaan, mielenkiintoista on nähdä, miten kaikki tulee järjestymään. Sen tiedän jo nyt, että aikaa käsitöille tulee olemaan paljon vähemmän kuin ennen, mutta jotain aioin kyllä tehdä. Mihis sitä koira karvoistaan pääsee? ;) Näitä uusia tuulia olen odotellut ja etsinyt jo parin vuoden ajan ja nyt ne ovat tulleet kohdalle ja hyvä niin! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!
Vähän muutakin "remonttia" on käynnissä ja lisääkin vielä toivottavasti tulee!

Tässä on puoli vuotta hurahtanut niin, että melkein kaikki tekemäni käsityöt on päivittämättä tänne blogi- maailmaan eli lupaan kierrellä kamerani kanssa ja saada ne myös tallennettua tänne... monenmoista on syntynyt ja monenmoista on vaiheessa ja monenmoista on suunnitteilla :)

Nyt kuitenkin haluan toivottaa teille kaikille oikein mukavaa joulun jatkoa sekä tätä loppuvuotta!
Kiitos, kun piipahdit!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta ja rauhaisalta kuulostaa teidän joulunaika, toivottelen oikein ihania päiviä loppuvuodellekin!

Voi miten uudet tuulet ja remontit kuulostavat tutuilta ja mielenkiintoisilta :) Kovasti voimia sitten ja tsemppiä ja intoa kaikkeen uuteen sinulle!

Lennu

Auli kirjoitti...

No nyt sitten poikkesin ja kivalta näyttää. Sinulla on ollut oikein tahdas käynnissä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kuinka suloisia pikkuvaatteita! Toivottavasti tosiaan käsitöillekin riittää aikaa tulevaisuudessakin, Bloggerin käyttö näyttää jo hyvin sujuvan :).
Hyvää Uutta Vuotta!